Rendszámozás

Friss rendszámozással kapcsolatos hír !!! (2020.11.01.):

A rendszámozásról (zöld, piros és egyéb)
az alábbi hír látott napvilágot :

Itt a rendszámreform első lépcsője. Bő egy év és búcsút inthetünk a ma széleskörűen alkalmazott „M” kezdetű, zöld karakterszínű mezőgazdasági, illetve a két évtizede bevezetett „Y” kezdetű, piros karakterű lassú jármű rendszámoktól.

Az országgyűlés 134 igen, 51 nem szavazat és három tartózkodás mellett elfogadta az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogharmonizációs célú előterjesztését, amely szerint 2021 január 1-től, egységes „I” kezdőbetűs rendszámba vonnák össze a jelenlegi E, M, SP, P és Z betűjelű, ideiglenes rendszámtáblákat.

Ezzel egy időben megszűnnek az ideiglenes behozatali vámeljárás alá vont járműre kiadott ideiglenes V betűjelű, valamint a lassú járművek speciális, fehér alapon, piros Y kezdetű rendszámai is. Állítólag a kivezetés a járműtulajdonosok részére nem jelent majd adóteher-növekedést.

Mivel jelenleg a mezőgazdasági traktorok és önjáró gépek jelentős része „M” betűjelzésű, zöld karakterszínű mezőgazdasági, illetve a piros karakterszínű „Y” kezdetű, lassú jármű rendszámokkal azonosítva vesznek részt a közúti forgalomban, és a mezőgazdaságban alkalmazott pótkocsik nagy része is utóbbival rendelkezik, így jelentős réteget érint majd a rendszámcsere a mezőgazdasági ágazatban.

A hírek szerint a szaktárca uniós irányelveket és rendelkezéseket ültetett át a magyar szabályozásba. A régi rendszámok kivezetésének, cseréjének üteméről – a kezdődátumot kivéve – egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ.

Remélem a fenti írás hasznára vált önnek !
Örülök, ha segíthettem !

Üdvözlettel:
Lakatos Róbert
06/70-613-81-73
E-mail: lakatosr6@gmail.com

Idea Traktor Kft.
5600, Békéscsba, Sárga alma utca 35.

Frissítve ezen oldal: 2020.11.01.