Rólunk

2010 Januárjában kezdtük el a japán kistraktorok értékesítését.

Azóta rengeteg traktort adtunk el Magyarország különböző részeibe, városaiba (Kisvárdára, Nyíregyházára, Balaton környékére, Budapestre, Győrbe, Nagykamarásra, Medgyesegyházára, Magyarbánhegyesre) és Romániába.

Az elmúlt 6 évben olyan tapasztalatra tettünk szert, ami az ügyfeleink előnyére is vált.

Traktorjainkat közvetlenül japánból importáljuk, így áraink is ezért alacsonyak, mivel nincsen köztes kereskedők akik tovább növelnék azt. Jelenleg több mint 30 traktorból tudnak az érdeklődők választani. + Használt traktorok (Pl: MTZ traktor) és munkagépek eladásával és vételével is foglalkozunk .

Japánban a traktorok sokszor többen állnak a telephelyeken, a kereskedőknél, mint amit munkában eltöltenek. Tehát némelyik kistraktorban 200-300 üzemóra van. Volt olyan traktorunk, amelyikben mindössze 85 üzemóra volt, így épphogy csak bejáratosnak számított ! A nagyobb lóerős (20-50 LE-s) traktorokban is maximum 2000-2500 üzemóra van, ami nem számít soknak, mivel ezek a traktorok jóval több üzemórára vannak tervezve, pl: 10.000 -15.000 üzemórára.

A japán precizitásról és gyártási minőségről gondolom ugyancsak nem kell beszélnem, mivel azok minőségben (autóban, motorban, kézi szerszámokban) igencsak megütik a mércét.

Sok ügyfelünk fel szokta tenni a kérdést, hogy oké, de a japánok nem szokták tekergetni az üzemórákat ? (és jogos a kérdés)

Válasz: Nem, mivel annyi gépünk van, hogy se idejük, se kapacitásuk nincs rá ! + nem is érdekli őket.

Még sok ügyfelünkben felmerülő kérdés szokott lenni, milyen bajuk szokott lenni ezeknek a traktoroknak ?, vagy mért adják el a japánok, ha jók ?

Válasz: A kopó alkatrészek. Kevés azon traktorok száma, amelyeknek gond van a motorjával, pl: 1000-ből 1 db, mivel, ha a motoron időben elvégzik az olajcserét és a szűrőket, akkor a ’’világból kimennek”. Persze van arra példa, hogy a régóta ott állásban megragadnak a motorok, de ez megint csak ritka. A kopó alkatrészeket, természetesen cserélni kell rajtuk, mint például, kuplungtárcsa, talajmarókés, gumiabroncs, de ez másnál is így van. Maxiumum még az a hiba szokott előfordulni, hogy a kerékagyaknál, vagy a talajmaróból folyik, csöpög az olaj, ami szimmering cserével orvosolható.

A japánok azért adják el traktorjaikat és nem javítják, mert magasak náluk a szerelők díjazása. Miért is javítsák meg a traktorokat, ha az államuk olyan támogatást nyújt nekik, amiből új traktort is vehetnek. Bolondak lennének a régieket javítani, ha új traktorjuk is lehet. Ott az 5 éves traktor már öregnek számít.

Az tény, hogy minden japán traktoron van valami javítani való (1-2 dolog) , de ha az a hiba ki van javítva, utána egy életen át tartó megbízható társ lehet a mindennapokban a traktor.

Aki nálunk vásárol traktor az, az igényeinek megfelelő traktort kap és az alkatrész ellátottsága is biztosított lesz. Biztos lehet benne, hogy mi mindent megteszünk annak érdekében , hogy elképzelései találkozzanak a valósággal. Minden ügyfelüknek igyekszünk megfelelni (,maximálisan tőlünk telhetően) és megszolgálni az önöktől kapott megtisztelő bizalmat. Hiszen, aki japán kistraktor vásárlása mellett dönt befektet nem kis pénzt annak reményében, hogy majd egyszer az a gép kitermeli az árát, vagy megvásárol egy megbízható technikát, elvár a pénzéért egyfajta minőséget és szolgáltatást (=jövőben alkatrészt ellátást és segítségnyújtást).

Aki, nálunk: az Idea Traktor KFT. -nél vásárol traktort évek múltán is kap tőlünk törődést, pl. alkatrészt, vagy esetleges segítséget, bármilyen problémája is merüljön fel.

 

 

Ezen kívül számos munkagépet is értékesítettünk a kistraktorokhoz.:

 • egyes ekék
 • kettes ekék
 • tárcsák
 • szárzúzók
 • permetezők
 • talajmarók
 • fűnyíró adapterek
 • ágaprítók
 • kúpos fahasító
 • pótkocsik
 • egyéb kistraktor munkagépek

 

 

 

Traktor vásárlás előtt tisztázandó kérdések:

 • Milyen területnagyságra kell a traktor ? (ez a motor lóerő nagysága miatt fontos)
 • Milyen művelési feladatokra ? (Pl: szántás, fűnyírás,rotálás)
 • Milyen állapotú kell ? (újrafestett, kissé rozsdás,eredeti fényezés )
 • Mennyi összegkeret áll rendelkezésre ? (hiszen a pénz is szab határt a vásárlásnak)

 

Általunk forgalmazott márkák:

Yanmar, Iseki, Kubota, Hinomoto, Satoh, Shibaura, Mitsubishi kistraktorok

 

Sok szeretettel várjuk jelenlegi és jövőbeni ügyfeleinket is !

Látogatásra egyedi időpont is lehetséges, telefonos egyeztetés után , akár Vasárnap is !

 

Forduljon hozzánk bizalommal !

 

Üdvözlettel és tisztelettel:

       Lakatos Róbert        

      Idea Traktor Kft.          

         (ügyvezető)          

         06706138173